Dokumentum kategória: Első lépések

Váltás HuCommerce Plusz előfizetésről a HuCommerce Pro előfizetésre

A HuCommerce Plusz verziót leváltotta a HuCommerce Pro, ami további modulokkal bővült és a fizetős funkciókat is átrendezte. Van, ami átkerült a fizetős verzióba és van olyan modul, amelyik az ingyenesbe került. Itt van egy rövid lista a változásokról:

  • Globális adatok – Ez a fizetős modul mostantól elérhető a HuCommerce ingyenes változatában.
  • SMTP szolgáltatás – Ez a fizetős modul mostantól elérhető a HuCommerce ingyenes változatában.
  • Jogi megfelelés – Ez a modul átkerült a fizetős HuCommerce Pro verzióba.
  • Termék ár történet – Ez egy új modul, ami a fizetős HuCommerce Pro verzióban érhető el.
  • Kupon mező módosítások – Ez egy új modul, ami az ingyenes HuCommerce verzióban érhető el.
  • Kosár átirányítása a Pénztár oldalra – Ez egy új modul, ami az ingyenes HuCommerce verzióban érhető el.
  • Egy termék vásárlásonként – Ez egy új modul, ami az ingyenes HuCommerce verzióban érhető el.
  • Egyedi “Kosárba teszem” gombok – Ez egy új modul, ami az ingyenes HuCommerce verzióban érhető el.
  • Szállítási módok elrejtése – Ez egy új modul, ami az ingyenes HuCommerce verzióban érhető el.

Az eddigi HuCommerce Plusz előfizetők számára mindenképpen ajánlott a váltás az új HuCommerce Pro verzióra, mivel így sokkal több funkciót érnek el és a további fejlesztések már csak az új HuCommerce Pro verzióban lesznek elérhetőek.

Hogyan tudok váltani a HuCommerce Pro verzióra?

0. Biztonsági mentés

Ez nem konkrétan a folyamat lépése, de egy alapszabály, hogy minden módosítás előtt csináljunk biztonsági mentést! 🙂

1. HuCommerce Plusz lemondása

Az első lépés, hogy az eddigi HuCommerce Plusz előfizetést le kell mondanod. Ezt a legegyszerűbben az ügyfélszolgálatra (hello@hucommerce.hu) írt kéréssel lehet megtenni. Ebben az esetben töröljük a meglévő előfizetést és küldünk egy egyszeri kedvezményre jogosító kupon kódot is, mellyel nettó 5.000 Ft-os kedvezmény írható jóvá a megrendeléskor. Ez akár további nettó 5.000 Ft-os kedvezménnyel is kiegészíthető a hírlevélre való feliratkozással, amit itt a weboldalon tudsz megtenni a láblécben található Hírlevél menüpontra kattintva.

2. HuCommerce Pro előfizetés megrendelése

A következő lépés, hogy a HuCommerce Pro előfizetés megrendelését le kell adnod ezen a weboldalon. Az új előfizetést már forintban lehet fizetni és a számlát is közvetlenül mi adjuk, ami a fizetést, az adminisztrációt és a könyvelést is jelentősen megkönnyíti. A megrendeléshez szükséges egy olyan bankkártya, ami online fizetésre alkalmas.

A megrendelésnél a Pénztár oldalon tudod megadni a fenti kupon kódot vagy a hírlevélre való feliratkozás esetén mindkét kupon kódot, amiket egymás után kell külön megadni a kupon mezőben.

A megrendelés után egy email-ben érkezik meg a HuCommerce Pro funkciók aktiválásához szükséges API kulcs.

3. HuCommerce Premium bővítmény kikapcsolása

A webáruház admin felületén a jelenleg aktív HuCommerce Premium verziót ki kell kapcsolnod. Nagyon fontos, hogy nem szabad itt az admin felületen törölni a bővítményt!

4. HuCommerce bővítmény telepítése

Az admin felületen a Bővítmények -> Új hozzáadása menüpontra kell kattintanod, majd ott a kereső mezőbe kell beírnod a „HuCommerce” kulcsszót. A találatok közül a „HuCommerce | Magyar WooCommerce kiegészítések” bővítményt kell telepíteni, majd bekapcsolni.

Elvileg minden eddigi beállításnak meg kell maradnia, ezt érdemes a WooCommerce -> HuCommerce menüpont alatt ellenőrizned! Az új HuCommerce felület már másképp néz ki, mint az eddig megszokott felület, de ugyanúgy megtalálhatóak az ismert modulok és azok beállításai az adott modult lenyitva.

Ha mégsem lennének meg az eddigi adatok, akkor a HuCommerce bővítményt ki kell kapcsolni, majd újra vissza kell kapcsolni a HuCommerce prémium verzióját. Ezután pedig egy levelet kell írnod az ügyfélszolgálatra (hello@hucommerce.hu) és a továbbiakban személyes segítséget adok a váltáshoz. A részleteket email-ben beszéljük meg.

5. HuCommerce Premium bővítmény törlése

Amennyiben sikeres volt a váltás a fenti lépések alapján, már törölhető az eddig használt HuCommerce Premium bővítmény. Ezt viszont nem az admin felületen, hanem manuálisan kell törölnöd. Tehát a tárhelyszolgáltató által megadott FTP adatokkal be kell lépni a szerverre, majd ott a /wp-content/plugins/ mappában kell törölni a teljes surbma-magyar-woocommerce-premium mappát.

6. HuCommerce Pro aktiválása

A végső lépés leírását a HuCommerce Pro aktiválása tudásbázis dokumentumban találod. A sikeres aktiválás után használhatók a fizetős modulok.

HuCommerce Pro aktiválása

A HuCommerce bővítmény fizetős, prémium funkcióit a HuCommerce Pro előfizetés megvásárlásával, illetve az azután kiküldött API kulccsal tudod aktiválni és használni.

Az előfizetés megrendelése és sikeres fizetése után egy értesítő emailt kapsz tőlünk „A HuCommerce rendelés befejeződött” tárggyal. Ebben az emailben találod meg az előfizetéshez tartozó API kulcsot.

Fontos tudnod, hogy igazából ez az API kulcs a felhasználódhoz kapcsolódik, tehát minden további előfizetésnél is ugyanezt az API kulcsot tudod majd használni. Ez abban az esetben lesz aktuális, ha mondjuk több weboldalhoz szeretnél előfizetni a HuCommerce Pro előfizetésre. A rendszer automatikusan kezeli az előfizetések számát, tehát te ugyanazzal az API kulccsal tudod aktiválni az összes webáruházadban a HuCommerce Pro modulokat.

Az API kulcsot a webáruházad admin felületén a WooCommerce -> HuCommerce menüpont alatt tudod aktiválni. Először a HuCommerce Pro almenüpontra kell itt kattintanod. Az API kulcs mezőbe kell bemásolnod az emailben kapott API kulcsodat, majd az „Aktiválás” gombra kattintva tudod aktiválni az adott weboldalhoz.

Ha érvényes API kulcsot adtál meg, amit még nem aktiváltál más weboldalon, akkor a HuCommerce Pro funkciók aktívak lesznek és a HuCommerce Pro almenüpont alatt már láthatod is, hogy az API állapot Aktív.

További információkat is találsz ott az API állapot alatt, amiből megtudod, hogy az adott API kulcshoz hány előfizetés tartozik, eddig mennyit aktiváltál és még mennyi weboldalon tudod használni az API kulcsodat.

HuCommerce Pro
Multi csomagok

Válassz a kedvezményes Multi csomagok közül, ha
több webáruházhoz szeretnéd használni a HuCommerce Pro funkciókat:

 

Multi 5 megvásárlása

5 webáruházhoz: 100.000 Ft + ÁFA / év

Multi 10 megvásárlása

10 webáruházhoz: 150.000 Ft + ÁFA / év

Sütiket használunk a weboldalon

Kedves látogató!
Kérlek fogadd el a sütiket, amivel tovább javíthatjuk a weboldalunkat, hogy minden felhasználónak, azaz neked is jobb élményt tudjunk adni. Köszönjük!
HuCommerce csapata