Skip to main content

Hibajegyek beküldése

Egy ellenőrző lista, mielőtt hibajegyet küldenél be hozzánk. Neked is és nekünk is sok időt takarít meg!
# Dokumentum kategóriák:

Kérlek az alábbi pontokat vedd figyelembe és minden lépést tegyél meg, mielőtt hibajegyet küldesz be, ezzel jelentősen felgyorsítod az ügyintézést és a problémamegoldást. Az is lehet, hogy közben meg is találod a probléma okát és már írnod sem kell az ügyfélszolgálatra, ezért fontos ezeket betartani! Köszönöm!

 1. BIZTONSÁGI MENTÉS! Az első, hogy mindenképpen készíts biztonsági mentést, mielőtt az alábbi lépéseket megteszed. Ez nagyon fontos, hogy az egyes lépések esetleges szerencsétlen kimenetele esetén is legyen lehetőséged visszaállítani a weboldalad.
 2. Töröld a weboldaladhoz tartozó gyorsítótárakat és a böngésződben is utána, majd ellenőrizd újra a hibát! Sokszor elég ez a lépés, hogy egy hibás megjelenés vagy funkció megjavuljon.
 3. Győződj meg arról, hogy a rendszered frissítve van! A WordPress keretrendszer, az aktivált sablon és minden bővítmény a legfrissebb verzióra lett frissítve?
 4. Nézd meg a szerver log-ot (napló)! Ezt a tárhelyszolgáltatód admin felületén éred el. A PHP hibák esetén a Warning és Error kategóriák érdekesek csak ebből a szempontból. Ha van ilyen bejegyzés a log-ban és azok kapcsolódnak a HuCommerce bővítményhez (a bejegyzésben látod az említett útvonalakat, ebből látod, hogy a HuCommerce okozza-e a hibát), akkor azokat is küldd el email-ben!
 5. Ellenőrizd az admin felületen a weboldalad technikai alapkövetelményeit az Eszközök -> Webhely egészség menüpont alatt.
 6. Az Információ fül alatt található információkat küldd el email-ben! Ezt kérlek mindenképpen email-ben küldd el, akármelyik csatornán is szeretnél támogatást kérni. Az információkat a “Másoljuk a weboldal információját a vágólapra.” gombra kattintva tudod kimásolni, majd az email-be beilleszteni.
 7. Az adott jelenséget, hibát mindenképpen ellenőrizd a következő módokon is:
  • Új inkognitó ablakban
  • Másik böngészőben
  • Bejelentkezve és kilépve is
 8. Ellenőrizd, hogy az adott hibajelenség akkor is jelentkezik-e, amikor a HuCommerce bővítmény ki van kapcsolva!
  • Ha a HuCommerce bővítmény kikapcsolásával megszűnik a hiba, akkor kérlek, hogy a HuCommerce visszakapcsolása után az egyes moduljait kikapcsolva is ellenőrizd, hogy tudjuk, melyik modul esetén jelentkezik a hiba. Ezt az információt mindenképpen említsd meg a hibajegy beküldésekor!
  • Ha a hiba továbbra is jelentkezik, miután kikapcsoltad a HuCommerce bővítményt, akkor mi nem tudunk segíteni, de további tanács, hogy az egyes bővítményeket kikapcsolva ellenőrizd, mikor szűnik meg a hiba, hogy megtaláld a hibát okozó bővítményt.
 9. CSAK STAGING KÖRNYEZETBEN!* Fontos, hogy a jelenséget tesztelni kell úgy is, hogy a többi bővítményt ki kell kapcsolni. A WooCommerce bővítménynek természetesen bekapcsolva kell maradnia.
 10. CSAK STAGING KÖRNYEZETBEN!* A sablont is érdemes a Storefront-ra váltani, azon is tesztelni, hogy kizárjuk a sablon által okozott konfliktust.
 11. Az adott oldalon, ahol a hibát észleled, nézd meg a konzolt, hogy mit ír ki. Ha ott látsz hibákat, azokat is mindenképpen másold ki és küldd el nekünk email-ben! Ezeket is csak email-ben küldd el, mindegy, melyik csatornán írsz nekünk a hibáról.
  • Chrome Console: A Chrome böngészőben a Console-t úgy tudod előhozni, hogy az oldalon bárhol a jobb egérgombbal kattintasz, majd a menüben a “Vizsgálat”-ra kattintasz. Ekkor előjön egy fejlesztői ablak, aminek a tetején fülek vannak. Ott megtalálod a Console-t. Miután rákattintottál, töltsd be újra az oldalt!
  • Safari Konzol: Ha Safari böngészőben nézed az oldalt, akkor ugyanúgy a jobb egérgombbal tudod előhozni a menüt, amiben az “Elem vizsgálata” menüpontra kell kattintanod. Itt is előjön ilyenkor egy fejlesztői ablak, aminek a tetején megtalálod a Konzol fület. Kattints rá és töltsd be újra az oldalt!
 12. Kérlek ellenőrizd, hogy az adott hibáról esetleg írt-e már valaki! Ha igen, akkor lehet, hogy egyből kapsz választ a kérdésedre vagy találsz megoldást a problémára. Ezt a következő helyeken tudod megtenni:
  • A HuCommerce hivatalos WordPress.org oldalán található Támogatás fül alatt.
  • A HuCommerce támogató csoportjában a Facebook-on.
 13. Mindig készíts képernyőfotót vagy képernyővideót, amiben egyértelműen látható a hibajelenség.
 14. A hibajegy beküldésekor pontosan, lépésről-lépésre írd le, hogyan lehet reprodukálni az adott jelenséget, hibát!

* Staging (teszt) környezet létrehozása. Ha a tárhelyszolgáltatód esetleg ezt könnyen lehetővé teszi, akkor a tesztelést először mindig egy külön környezetben kell végigvinni, így az éles weboldalt nem kell elállítani a tesztelés idejére.

Sütiket használunk a weboldalon

Kedves látogató!
Kérlek fogadd el a sütiket, amivel tovább javíthatjuk a weboldalunkat, hogy minden felhasználónak, azaz neked is jobb élményt tudjunk adni. Köszönjük!
HuCommerce csapata