Skip to main content
2021. május 31.
# Címkék

HuCommerce evolúció

31 május, 2021

A HuCommerce bővítmény ötlete évekkel ezelőtt úgy jött, hogy miután megjelent a WooCommerce bővítmény a WordPress-hez, kezdtem megismerkedni vele és először vállaltam az akkor már évek óta működő WordPress karbantartási szolgáltatásom keretében webáruházakat is. Az első ügyfelek WooCommerce webáruházaival bizonytalanul indultam, mivel még sem a WooCommerce nem volt elég érett akkoriban, sem tapasztalatom nem volt ilyen típusú weboldalak kezelésében.

A webáruházak üzemeltetése során gyorsan kijöttek a hiányosságok, főleg a magyar oldalak esetén. Ezeknek a javítása viszont nekem egyszerűnek tűntek, szerencsére a WooCommerce már akkor is megfelelő lehetőségeket nyújtott a kód szintű módosításokra.

Akkor már volt tapasztalatom WordPress bővítmények kiadásában, több sikeres, nemzetközi bővítményem is volt a wp.org repo-ban. Így hamar tudtam dönteni, hogy ezeket a kisebb javításokat egy bővítmény keretében kiadom, ami másoknak is jól jöhet és én is könnyebben tudtam az ügyfelek weboldalait a bővítményen keresztül frissíteni.

Első verzióban még „Magyar WooCommerce” néven indult a bővítmény és kevés funkcióval rendelkezett. Az ügyfeleim és a bővítmény első felhasználóinak a visszajelzései alapján gyorsan fejlődött a bővítmény, majd új nevet kapott, így jött létre a HuCommerce, amit azóta több, mint 6.000 webáruházban használnak Magyarországon.

A bővítmény sikerét a jó visszajelzések, az aktív Facebook csoport támogatása és a visszajelzések alapján bővített funkciók adták. A felhasználói igények és az egyéb ötletek gyorsan telítik a fejlesztési tervek listáját. Mivel így kevés időm maradt a fejlesztésre, ezért el kellett dönteni a HuCommerce további sorsát és a lehetőségeit.

Így született meg a HuCommerce Plusz, a HuCommerce fizetős verziójának az ötlete, amivel biztosítani tudom a bővítmény jövőjét. A fizetős verzió lehetőséget ad arra, hogy több időt töltsek a bővítmény fejlesztésével, ami a webáruház tulajdonosoknak is jó és nekem is új pénzügyi forrást tud biztosítani, így azt tudom csinálni, amit igazán szeretek. A HuCommerce és a Plusz verzió valódi értéket ad a felhasználóknak, olyan funkciókat, amivel jobb lesz a webáruházuk, megfelelnek a jogi követelményeknek, problémamentesebb lesz az üzemeltetés és esetleg a konverziót is növeli. Ez a hatalmas ajándék nekem, emiatt érzem, hogy több időt szeretnék ezzel tölteni és erre ad lehetőséget a HuCommerce következő generációja, a Plusz.

A HuCommerce Plusz további fantasztikus funkciókat ad az ingyenes verzióban elérhető funkciók mellé. Ezek akár túlmutathatnak az „apró javításokon” és értékesítést növelő, keresőoptimalizálást segítő vagy integrációs lehetőségeket is egyaránt tudnak majd biztosítani. A következő lépés, hogy minél többen előfizessenek a fizetős verzióra, ezáltal egyre több időt tudok tölteni a fejlesztéssel, ami pedig egyre hasznosabb funkciókat fog a felhasználók, a ti kezetekbe adni.

Amire továbbra is lehet számítani, hogy meghallgatok minden visszajelzést, segítséget kap mindenki a Facebook csoportban és folyamatosan bővülnek a funkciók.

Köszönöm az eddigi és a további bizalmat!

HuCommerce fejlesztő

Sütiket használunk a weboldalon

Kedves látogató!
Kérlek fogadd el a sütiket, amivel tovább javíthatjuk a weboldalunkat, hogy minden felhasználónak, azaz neked is jobb élményt tudjunk adni. Köszönjük!
HuCommerce csapata